Σελίδες

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Έβαλαν μέσο για να... μαζέψουν ροδάκινα!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι διοικούντες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης όταν ένα πρωινό αντίκρισαν έξω από τα γραφεία τους καμία 70αριά εργάτες να τους περιμένουν για να περάσουν από μια πρόχειρη συνέντευξη με στόχο μια δουλειά στα χωράφια. Ανάλογος αριθμός και την επόμενη μέρα και πολλαπλάσιος τη μεθεπόμενη. Είχε προηγηθεί αγγελία του Αγροτικού Συνεταιρισμού στην «Ε», μέσω της οποίας ζητούσαν εργάτες γης (άνδρες και γυναίκες), από 20-60 ετών. Συνολικά οι αιτήσεις με τα βιογραφικά που υποβλήθηκαν ξεπέρασαν τις 400, εκ των οποίων οι 350 επρόκειτο για Έλληνες και δη κατοίκους του νομού.
Κυρίως μεταξύ των υποψήφιων αγρεργατών ήταν φοιτητές που ήθελαν τα χρήματα για τις σπουδές τους και πολλοί άνεργοι που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης. Έτσι απομυθοποιείται το σκηνικό που ήθελε τους Έλληνες, να προτιμούν το καφενείο και το επίδομα ανεργίας από το να δουλέψουν υπό αντίξοες συνθήκες στα χωράφια.
 Η απασχόληση Ελλήνων θα τονώσει και την τοπική οικονομία.Πέρυσι τα μέλη του Συνεταιρισμού έδωσαν 500.000 ευρώ στην απασχόληση εργατών γης, χρήματα που λογικά έφυγαν στο εξωτερικό. Επιπλέον υπάρχει καλύτερη συνεννόηση μαζί τους.
 
Διαβάστε περισσότερα:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου