Σελίδες

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

"Περιφρονήσατε τους Έλληνες και χάσατε"! Ανάλυση κόλαφος του Stratfor για την ΕΕ!

Ο Τζορτζ Φρίντμαν επικεφαλής του αμερικανικού think tank Stratfor το οποίο πολλές φορές δίνει τον “τόνο” των απόψεων της Ουάσινγκτον ,με εκτενές άρθρο του αναφέρεται στην σύγκρουση.
Γράφει πως καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση όσο στην Ελλάδα. Ωστόσο, ορισμένες χώρες της ΕΕ, ιδίως στη νότια Ευρώπη, έχουν μεγάλο βάρος χρέους που θα ήθελαν να επαναδιαπραγματευθούν. Εμφανίζονται να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα , αλλά έχουν σταθερά υψηλή ανεργία . Παράδειγμα, το 22,5% στην Ισπανία το Μάιο”.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προδώσει την προεκλογική υπόσχεση του, όπως η ευρωπαϊκή ηγεσία ήταν βέβαιη ότι θα κάνει ,το κόμμα θα διασπαστεί και ένα νέο αντι-ευρωπαϊκό κόμμα θα σχηματιστεί στην Ελλάδα.
 Ο Φρίντμαν υποστηρίζει ότι η αποχώρηση της Ελλάδας θα έχει ασήμαντες επιπτώσεις στο ευρώ.
“Υπάρχουν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι θα ήταν καταστροφικό για το ευρώ, αλλά δεν βλέπω γιατί”. Αλλά αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα .
Ο Τζορτζ Φρίντμαν καταλήγει στην ανάλυση κόλαφο για τους Ευρωπαίους περιγράφοντας ότι οι ευρωπαίοι και ειδικότερα οι Γερμανοί δεν πρέπει να επιτρέψουν να παγιωθεί η άποψη ότι “υπάρχει ζωή και εκτός ευρωζώνης”. Αλλά για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να κρατήσουν την Ελλάδα εντός και άρα να διαπραγματευτούν μαζί της.
 
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου