Σελίδες

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Οι δανειστές δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν τα χρήματά τους. Πιέζουν για να γίνουν αλλαγές στο κράτος.

Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο έθνος αλλά δεν είναι κράτος, δεν έχει τα χαρακτηριστικά του γνωστού δυτικού κράτους, είπε ο Γάλλος δημοσιογράφος Ζαν Κατρεμέρ, ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες, μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου, του Αμερικανικού Κολεγίου και της ΕΣΗΕΜΘ. Σε μερικές στιγμές θεώρησε τις δομές του ελληνικού κράτους χειρότερες και από τις αφρικανικές, τις οποίες, αφρικανικές, διαμόρφωσαν οι αποικιακές δυνάμεις, όπως, είπε.
Ο κ. Κατρεμέρ τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι δεν πιστεύουν πως θα πάρουν πίσω τα χρήματά  τους, διατηρούν, όμως, την πίεση για να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση του κράτους. Επισήμανε, ακόμη, πως η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει την εύκολη λύση της μείωσης συντάξεων και μισθών για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές πιέσεις αντί να μεταρρυθμίσει το κράτος. Ένα λειτουργικό κράτος θα συντελούσε στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Θεώρησε, ακόμη, λάθος την ανοικτή σύγκρουση της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα με τη Γερμανία και, ιδίως, με τον κ. Σόιμπλε.Τέτοιου είδους σύγκρουση με τη Γερμανία δεν την τολμά ούτε η Γαλλία, είπε.
 Ο κ. Κατρεμέρ επισήμανε, ακόμη, πως τόσο η κ. Μέρκελ όσο και ο κ Σόιμπλε του εκμυστηρεύθηκαν πως με όσα έκανε ο κ. Τσίπρας θεωρούσαν αδύνατον ότι θα μπορούσε να κερδίσει τις τελευταίες εκλογές. Αλλά, τις κέρδισε, είπε. «Εμείς δεν θα το πετυχαίναμε», του αποκάλυψαν η καγκελάριος και ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας.
 
Διαβάστε περισσότερα:anixneuseis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου