Σελίδες

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Άρθρο Γ. Κουρτουμάνη στο NEWS 247: Η δύσκολη εξίσωση του ασφαλιστικού

Υπάρχουν ωστόσο στο μεγάλο θέμα του ασφαλιστικού , ορισμένες κρίσιμες παράμετροι που θα πρέπει να θεωρήσουμε ως δεδομένα , εάν πραγματικά θέλουμε να οδηγηθούμε σε σωστές επιλογές.
Πρώτον θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι λύση βιώσιμη  στο ασφαλιστικό, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αντίστοιχη λύση στα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας. Χωρίς επιστροφή σε θετικούς δείκτες ανάπτυξης , επενδύσεις, αποκλιμάκωση της ανεργίας δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε οικονομική ισορροπία στο σύστημα και θα συζητάμε κάθε φορά για νέες μειώσεις στις συντάξεις , χωρίς να έχουν καμιά αξία οι όποιες δεσμεύσεις περί του αντιθέτου.
Δεύτερον η κρατική χρηματοδότηση, όσο και αν ορισμένοι θα ήθελαν να την καταργήσουν , αποτελεί βασικό στοιχείο αναδιανομής σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στα πλαίσια της συμμετοχής του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση των κοινωνικοασφαλιστικών συστημάτων.  Το γεγονός ότι στην Ελλάδα είναι αυξημένη η συμμετοχή του Κράτους οφείλεται στο γεγονός ότι καθυστέρησε σημαντικά η συμμετοχή αυτή και σήμερα οι ανάγκες λόγω της κρίσης είναι πολύ μεγαλύτερες.
 
 
Διαβάστε περισσότερα:news247

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου