Σελίδες

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Επιταχύνεται η συμφωνία λόγω Podemos

Όπως και στην περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά, έτσι και τώρα με τον Μαριάνο Ραχόι η Άνεγκελα Μέρκελ δεν πρόκειται να προσφέρει πολιτική στήριξη σε έναν ηγέτη με κόστος τη συνοχή της Ευρώπης και της ζώνης του ευρώ. 
Η Άνγκελα Μέρκελ δεν φαίνεται να έχει διάθεση να κινηθεί κόντρα στη δυναμική των πολιτικών εξελίξεων στην Ισπανία, όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, αφήνοντας πλέον τον Μαριάνο Ραχόι να αντιμετωπίσει μόνος του την πολιτική του πραγματικότητα και αποσυνδέοντας το ελληνικό πρόβλημα και στην ευρωπαϊκή του λύση από τις ισπανικές εκλογές. Με αυτή την προσέγγιση διαφωνεί –εμφανώς- ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά η επιρροή του και το πολιτικό εκτόπισμα του δεν του επιτρέπουν σε αυτή τη φάση να επιβληθεί πολιτικά της καγκελαρίου.
Η λύση μάλιστα των Podemos-Ciudadanos στην Ισπανία φαίνεται ότι είναι αυτή που τελικά θα κρατήσει ενωμένη την χώρα, ελέγχοντας την αποσχιστική τάση της Καταλονίας, προοπτική που φαίνεται ότι αρκεί για να οδηγήσει την Άνγκελα Μέρκελ σε ουσιαστική μεταστροφή της στάσης της απέναντι τους σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
 
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου